Zonă de schi Klenovec Skorušina

Logo Klenovec Skorušina
Logo Klenovec Skorušina

Informații

Lyžiarsky klub v Klenovci vznikol v roku 1979, keď skupina nadšencov začala napĺňať možno ešte svoje chlapčenské sny. Tu vyrástli, zapustili korene, zamilovali sa do okolitých hôr. Tu získali vzťah k zimnej prírode a zimným radovánkam. Všetku krásu zimy a zimných športov chceli ukázať svojim deťom, blízkym i známym. Nakoniec sa im lyžovanie stalo drogou, ktorú v roku 1979 začali premieňať v...

Citește mai mult
Informații

Lyžiarsky klub v Klenovci vznikol v roku 1979, keď skupina nadšencov začala napĺňať možno ešte svoje chlapčenské sny. Tu vyrástli, zapustili korene, zamilovali sa do okolitých hôr. Tu získali vzťah k zimnej prírode a zimným radovánkam. Všetku krásu zimy a zimných športov chceli ukázať svojim deťom, blízkym i známym. Nakoniec sa im lyžovanie stalo drogou, ktorú v roku 1979 začali premieňať v zaujímavé dielo.

Turistická chata s kapacitou 32 osôb

Lyžiarsky klub hneď po svojom založení postavil na Lúčkach kotvičkový vlek o dĺžke 200m. V roku 1981 Telovýchovná jednota schválila výstavbu vleku v Skorušine. Už 13.decembra 1981 prebehla kolaudácia vleku. Pôvodne bol vlek poháňaný dieselovým motorom a bol vyrobený v Slovenských lučobných závodoch v Hnúšti. Výroba vleku bola prevedená svojpomocne bez nároku na honorár. Dĺžka vleku je 600 m. Neskôr bol vlek z Lúčok presťahovaný do Skorušiny. Lyžiarsky klub postavil v Pasiečke lyžiarsky vlek EPV 300 o dĺžke 400 m. Pri vleku vybudoval chatku. V roku 1988 bol v Skorušine postavený vlek EPV 300 o dĺžke 450 m. V roku 1997 bol vlek predĺžený na 600 m. Lyžiarsky klub Klenovec má od obce prenajatú časť chaty v Skorušine. Druhá časť chaty je v správe obce. Pod týmito strohými informáciami sa skrývajú stovky brigádnických dní odpracovaných v Lyžiarskom stredisku Skorušina. Členovia lyžiarskeho klubu v Skorušine odpracovali množstvo sobôt a nedieľ aby nakoniec lyžiarske stredisko nadobudlo takú podobu ako má v súčasnosti. Po zavedení elektriky došlo k najväčšiemu rozvoju lyžiarskeho strediska. Zlepšila sa kvalita prepravných zariadení. Prepravné zariadenia spĺňajú prísne normy vzťahujúce sa na prepravné zariadenia a to aj napriek tomu, že lyžiarsky vlek ESV bol vyrobený svojpomocne. Nemálo úsilia vynaložili členovia lyžiarskeho klubu na rozšírenie lyžiarskych tratí do dnešnej podoby. Pamätníci si iste pamätajú, ako to v Skorušine vyzeralo kedysi.

Zdroj: Úvodná stránka lyžiarskeho strediska www.skiskorusina.sk/?event=onas

Tombolă
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel
Schi, zăpadă și vreme

Schi, zăpadă și vreme

Schi, zăpadă și vreme
Informații detaliate despre toate stațiunile de schi din Europa. Hărți ale pârtiilor, stratul de zăpadă, camere web și multe altele garantează distracție maximă pe pârtii.
Schi, zăpadă și vreme

Buletin informativ

Buletinul nostru informativ vă informează despre oferte de vacanță atractive, evenimente, concursuri și multe altele.
Abonează-te la newsletter
Vă mulțumim pentru înregistrare

Adresa dumneavoastră de e-mail a fost adăugat la lista de corespondență.

Cele mai populare stațiuni de schi